top of page
lue lisää tarinasta

Minulla oli ollut useita vuosia haaveena hyvinvointikeskuksen perustaminen. Sen enempää konkretiaa haaveeseen ei ensin sisältynyt. Vuodesta 1997 lähtien olin alkanut määrätietoisesti tutkiskella ja kehittää itseäni moninaisten henkiseen hyvinvointiin liittyvien koulutusten, kurssien, kirjallisuuden ja omakohtaisten hoitokokemusten kautta. 2000-luvun puolella avautui uusi maailma, kun aloin itse yrittäjänä tarjota hoito-, healing- ja henkisen coachingin palveluita. Ajatus hyvinvointikeskuksesta kulki takaraivossa passiivisesti mukana vuosien kuluessa.

Vuonna 2009 eräs tuttava Sysmässä kertoi, että parin kilometrin päässä mökistäni oli tulossa myyntiin Rautlahden tila. Hieman ihmettelin tätä kommenttia ja ajattelin mielessäni, että kyseinen asia ei liity millään tavalla minuun eikä yhtään sovi edes  elämäntilanteeseeni. Joten asiasta ei puhuttu sen enempää.

Kului pari kuukautta ja olin naapurini kanssa menossa erään lähellä olevan kahvilan avajaisiin. Naapuri päätti ajaa sinne minulle aivan outoa Rautlahdentietä ja pian  tajusin olevani keskellä tuon myytävänä olevan maatilan maita. Naapuri alkoi kertoa erinäisiä tarinoita ihmisistä, jotka olivat tilalla 1950-luvulta lähtien asuneet. Siinä hetkessä tunsin, miten vahva energiayhteys itseni ja tämän paikan välille syntyi ja sisäinen tietoisuuteni suorastaan huusi, että on mentävä katsomaan tilaa.

Melko pian sainkin sitten sovittua näytön maatilalla ja kun aloin lähestyä autollani tilan pihapiiriä valtava energiavyöry tuntui aivan hyökkäävän päälleni ja minun piti suorastaan haukkoa henkeä. Tiesin heti, että tämä oli menoa ja että tulisin ostamaan paikan. Jokin mystinen voima siinä veti minua puoleensa. Jouduinkin tilan omistajien kanssa  neuvotellessani hillitsemään itseni, etten vaikuttaisi liian innokkaalta!

Niinpä olin siis yhtäkkiä maatilan omistaja, mitä en todellakaan ollut koskaan suunnitellut! Tunsin päätöstä tehdessäni aika ajoin suoranaista kauhua ja saatoin keskellä yötä herätä kylmästä hiestä märkänä. Mitä olinkaan tekemässä, mihin ihmeeseen ryhtymässä… Mutta siitä huolimatta ryhdyin hankkeeseen. Pystyin alusta asti visioimaan äärettömän potentiaalin, joka tällä maatilalla upeine metsäalueineen, peltoineen, piharakennuksineen, rantoineen ja luonnon parantavine voimineen oli.

Lea kuja Italia.jpg

Lea

Aloin teettää remontteja tilalla olevissa rakennuksissa, puhdistamaan, luomaan kauneutta ja voimaenergiapaikkoja. Unelmoimani hyvinvointikeskus alkoi askel askeleelta syntyä. Paikka toimi Kesäyön Unelma -nimisenä moninaisine tapahtumineen vuoteen 2016 saakka, jolloin koin  tarvitsevani hieman etäisyyttä paikasta ja vuokrasin tilan osuuskunta Metsän Sylille viideksi vuodeksi.

 

Vuonna 2020 uskoin ensin vakaasti, että minun tulee myydä maatila, jotta saisin kuormitusta elämässäni vähennettyä. Jossain kohtaa kehoni tietoisuus alkoi kuitenkin lähettää voimallisemmin ja voimallisemmin sellaisia viestejä, että tilan myyminen ei olisi itseni eikä kenenkään muunkaan asianosaisen kannalta oikein. Lopulta olin varma, että minun tuli pitää tila edelleen omistuksessani ja ottaa se uudelleen omaan käyttööni. Tietoisuuteeni tuli vahva viesti, että minulla oli vielä jokin tärkeä tehtävä tällä maatilalla.

Ja tämän tietoisuuden johdattamana sitten otin keväällä 2021 tilan taas omaan käyttööni. Paikkoja kunnostettiin ja sisustettiin ensin uuteen uskoon, jonka jälkeen toiminta saattoi pikkuhiljaa alkaa uudelleen. Uudella asenteella, kevyemmällä mielellä, innostuneena, yhteistyöllä muiden toimijoiden kanssa. Paikan uudeksi nimeksi konkretisoitui Hyvinvointimajatalo, joka kuvaa ytimekkäästi toiminnan perusajatusta. Tässä talossa yöpymisen, oleskelun ja terapeuttisten palveluiden kautta ihmisille halutaan tarjota mahdollisuus löytää avaimia oman hyvinvointinsa vahvistamiseen ja ylläpitoon. Nähtäväksi jää, mitä uutta ja ihmeellistä edellä mainittu tärkeä tehtävä tuleekaan pitämään sisällään.

Lea

Hyvinvointimajatalo    Tilaa sisäiselle hiljaisuudelle

bottom of page